Gå till innehåll
Stockholms Segelflygklubb
Stockholms Segelflygklubb

Publicerad: 2022-12-15

Senast uppdaterad: 2024-04-27

Författare: Peter Biltz

ASK21 uppifrån

För nya medlemmar

Välkommen till Stockholms Segelflygklubb!

Vi hoppas att du skall trivas hos oss och få många härliga upplevelser, både i luften (såklart) och på marken i klubbgemenskapen! Här följer lite snabbinfo kring små praktiska detaljer.

Medlemskap

Medlem blir du när vi mottagit din medlemsansökan och medlemsavgiften. Då får du ett medlemsnummer som det är viktigt att hålla reda på för bokföringens skull. Om du är bogserpilot eller teoristuderande får du också ett medlemsnummer. När du får ditt medlemskap med medlemsnummer får du också tillgång till myWebLog där du hanterar din kontaktinfo, betalningar mm. Det rekommenderas starkt att du läser Klubbhandboken (KHB Pdf, 2.6 MB.) när du blivit medlem.

Pengahantering

All pengahantering sköts via systemet myWebLog Pdf, 284.1 kB. (MWL), länk också på höger sida på hemsidan. Där ser du hur du hittar ditt personliga OCR nummer, kontonummer mm.

Underhåll/Arbetsplikt

Klubben har en stor flotta med fina flygplan och värdefull anläggning med fält, hangarer, och klubbhus. Detta måste underhållas och skötas, och det görs av oss medlemmar. Därför har vi arbetsplikt i klubben som maximalt ligger på 13 timmar för elever under utbildning fram till och med det år man får certifikat, och efter det max 27 timmar per år. Mer info finns under menyn Jobba i klubben. Pdf, 179.4 kB.

Sociala grupper

Bli gärna med i SSFKs Facebook och Whatsapp grupp för att hålla kontakt med många av våra medlemmar direkt.

Och flygning så klart!

Mest information om vår verksamhet hittar du i Klubbhandboken Pdf, 2.6 MB.. Där beskrivs rutiner och regler för den dagliga flygverksamheten vid vårt flygfält Långtora utanför Enköping.

Det viktigaste är naturligtvis själva flygandet! Flygsäsongen startar omkring mitten av april och slutar i oktober. Daglig flygning har vi från början av maj månad till slutet av augusti. Exakta datum beror på vädret och publiceras i Kalendern.

Under fliken Utbildning och Prova På hittar du information om kurser och anmälning. Under fliken Vidareutbildning till vänster kan du få mer inspiration för din framtid som segelflygare.

Än en gång, varmt välkommen önskar Stockholms Segelflygklubb!

lottning kl9 Fotograf: Barbara Silen